Wijn & Culinair




Asperges in een heerlijke roomsaus, klassiek maar snel klaar.

Recept: Asperges met mosterdtuinkruidensaus


Bereidingstijd: 20-30 minuten. Voor 4 personen.

Ingrediënten: 1 kg asperges, 2 hardgekookte eieren, 100 gr achterham, 1 pakje monchou pan en oven, 1/2 dl droge witte wijn, 2 el gesnipperde bieslook.

Hulpmiddelen: eventueel aspergepan.

BereidingswijzeSchil de asperges en kook ze in 20 min. gaar. Laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht. Snipper de eieren en snij de achterham fijn. Maak de roomsaus door het pakje monchou pan en oven te verwarmen met een 1/2 dl witte wijn. Roer de ham door de saus en voeg aspergenat toe om de saus de gewenste dikte te geven. Spatel op het laatste moment de eieren erdoor.

ServeertipsVerdeel de asperges over 4 borden. Schep de roomsaus over de asperges en garneer met 2 el bieslook.


Wijntip van Wijnoutlet: You & Me - Rias Baixas "Albarino" `10


Klik hier voor deze wijnsuggestie.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten