dinsdag 25 juni 2013

Wijn & Lust

Vrouwen meer zin in sex door rode wijn.Met twee glazen rode wijn achter de kiezen hebben vrouwen meer zin in seks
Het drinken van twee glazen rode wijn per dag, zorgt voor een hoger libido bij vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de Italiaanse universiteit van Florence.

Vrouwen die 'bescheiden' hoeveelheden rode wijn drinken, hadden significant meer zin in seks dan vrouwen die andere alcoholische drankjes drinken of geheelonthouders.
Volgens de Italiaanse onderzoekers zitten in rode wijn chemische verbindingen die het seksueel functioneren van vrouwen verbeteren door het verhogen van de bloedstroom naar belangrijke gebieden.

Aan het onderzoek hebben achthonderd vrouwen van 18 tot 50 jaar meegewerkt. Vrouwen die meer dan twee glazen alcohol per dag drinken, mochten niet meedoen met het onderzoek om mogelijke dronkenschap uit te sluiten.
De deelnemers kregen een vragenlijst: de Vrouwelijke Seksuele Functie Index die algemeen wordt gebruikt om de seksuele gezondheid van vrouwen te meten. De negentien vragen leveren een score op tussen de 2 en 36.
Vrouwen die gemiddeld twee glazen wijn per dag dronken scoorden gemiddeld 27,3 punten, minder frequente drinkers scoorden 25,9 punten en geheelonthouders 24,4 punten.

Volgens de wetenschappers is het de eerste keer dat er onderzocht wordt of er een relatie zit tussen het drinken van rode wijn en het libido.

1 opmerking:

  1. Interessant artikel. Het verschil dat ik terugzie in de resultaten vind ik minder spectaculair dan ik gedacht had. Het scheelt tussen de wel drinkers en de frequente drinkers nog geen anderhalve punt. Wat was de loopduur van dit onderzoek?

    BeantwoordenVerwijderen